לפרטים ולרכישת המדריך חזרה לעמוד הבית
לוחות כתוב לנו ארכיון TheMarker פורום מדור משפטי המדריך הטבות והנחות עמוד הבית
לקראת לובי חדש  נובמבר 2005
לפני שאתם מממשים את חלום הלובי החדש, חשוב לתכנן, לבדוק ולקבוע את שלבי השיפוץ השונים

שבועות של השקעה – פיזית, כספית ומנטלית – השקעתם בעיצוב הדירה, בחלקת אלוהים הקטנה שלכם. אפשר עכשיו להיות נינוחים? כן, בתנאי שגם הדרך לאותה ממלכה פרטית נחשבת כדרך המלך. במילים אחרות: הלובי. לובי מוזנח ואפל יכניס אתכם למצב רוח ירוד, ודירתכם המושקעת תיראה כמו יהלום על פח אשפה.

לאופיו של הלובי בבניין המשותף יש אפקטים רבים: אסתטיים, פסיכולוגיים, יוקרתיים ועוד. זהו שער הכניסה האמיתי לביתכם. כאשר הוא מוזנח ומאכלס ריהוט ישן ובלוי – הדבר יעיד עליכם לא פחות מאשר דירתכם. בעתיד נספר על הדרכים לעצב, לשפר ולייפות את הלובי, אבל כמו בכל דבר – החשוב הוא להתחיל מהבסיס.

רבים סבורים שמתיחת פניו של הלובי עולה הון עתק. כמו בכל נושא אחר – השמיים הם הגבול, אבל לובי ראוי, מהודר ומסודר יעלה פחות ממה שחשבתם. המשוכה הראשונה היא ההחלטה. ובנושא זה, אתם מוזמנים לקבל מעט טיפים.

לפני שרצים לקבלן השיפוצים

אחרי שסיכמתם ושיתפתם את כל השכנים, מומלץ מאוד לחשוב מה בעצם אתם מבקשים לשנות בלובי. אם אתם קצרים בפיננסים, גם שיפוץ קוסמטי יכול להיות אופציה לא רעה. שיפוץ כזה זול יחסית, והחשוב מכל – לא צריך אנשי מקצוע כדי לממש אותו. תתפלאו עד כמה שיפוץ עצמי שכזה יכול לעשות טוב למראה הלובי המוזנח.

שיפוץ עצמי בסיסי למדי, כזה שכולל התקנת מראה עם מסגרת עץ, שניים או שלושה עציצים עם צמחים בעלי עלים רחבים שגולשים לצדדים, תלייה של לוח מודעות משעם וסיוד חביב – יכול להיות התחלה טובה. לצורך העניין, תצטרכו להיפרד רק מכמה מאות שקלים.

הלובי, כמו גם חדר המדרגות, אינו זקוק לצבע מקצועי. אותו תשמרו למקרה שתרצו לטפל בקירות החיצוניים של הבניין. החיסכון יהיה גדול למדי, והסיד הסינתטי יתגלה כחלופה זולה ויעילה. ואם אתם גם רוצים לחזק את הגיבוש החברתי בקרב השכנים, קנו מספר מברשות וגלגלות צביעה, ועבדו בצוותא. מרוב גיבוש, אל תשכחו לטפל בקירות לפני הצביעה (ניקוי, סתימת חורים ושאר מטלות הכרחיות).

מוצא חן בעיניכם? אפשר להמשיך ולצבוע גם את ארונות החשמל ומעקה המדרגות, בעזרת צבעי שמן. החיסכון הכספי עשוי לעמוד על אלפי שקלים, בהנחה שעבודתו של צבע מקצועי תעלה, בבניין ממוצע בן שלוש קומות, כ-3,000 שקל. עבודה עצמית, הכוללת רכישת חומרים בלבד, תצריך רק כמה מאות שקלים. מעבר לכל אלה – תזדקקו לאנשי מקצוע ולחומרי בנייה ברמה גבוהה יותר.

איך בוחרים קבלן

שיפוץ כללי של הבניין המשותף מחייב היתר בנייה. לעומת זאת, אם אתם משפצים רק את הלובי, תהיו פטורים מחובה "נעימה" זו. כדי להיות בטוחים, זכרו כי ההגדרה "שיפוץ לובי" כוללת עבודות כגון החלפת ריצוף, חיפוי קירות, צביעת קירות ודלתות, טיפול בדלתות של ארונות חשמל ותקשורת, שיפור או החלפת תאורה, החלפת דלתות כניסה ראשיות, תיבות דואר ומערכת תקשורת פנים (אינטרקום), בניית אדניות נוי בתוך או מחוץ ללובי ובניית שביל גישה.

מידע על קבלני שיפוצים לא חסר: מודעות בעיתונים המקומיים, שלטים מאולתרים בפינות הרחוב, ספרי דפי זהב ואתרי האינטרנט גדושים בפרטיהם של אינספור קבלנים. אז איך מחליטים? בראש ובראשונה, חברי האגודה לתרבות הדיור מוזמנים לפנות לסניף המקומי במקום מגוריהם ולקבל רשימה מפורטת של קבלני שיפוץ מנוסים ומומלצים.

כמו כן, אפשר להיעזר בייעוץ אדריכלי הניתן על ידי האגודה. כמו את גינות הנוי, גם את פניו של הלובי לא מחליפים בכל שנה, ומומלץ להקדיש זמן ומחשבה רבה לגבי עתידו של חלל משותף זה: מדובר בשינוי כולל שילווה אתכם שנים רבות, ולא בשיפוץ תיבות הדואר בלבד או בסיוד מקרי של קירות חדר המדרגות. מוטב לתכנן זאת כראוי, כדי לא להתחרט על בחירה לא נכונה מאוחר יותר.

במילים אחרות, יש להתאזר בסבלנות ולא לוותר על שני שלבים חשובים: לקבל הצעת מחיר ממספר קבלנים, ולבקר בלובי של בניינים אחרים בהם פעל אותו קבלן. אל תסתפקו בתצלומים או בהפניה לאתר האינטרנט שלו. תמונות הן בסך הכל תמונות, ודברים שלא רואים מכאן – רואים משם.

זאת ועוד: כדאי לבדוק לא רק מה עשה הקבלן, אלא גם כיצד נהג במקרים בהם הוזמן לתקן ליקויים שהתעוררו זמן רב לאחר סיום העבודה. השירות העתידי חשוב לא פחות מהביצוע בהווה. לירון לוי מחברת "פאר אנפון" מזהיר כי בשוק ישנן חברות המעניקות אחריות לשנה, שנתיים ויותר, אך יחד עם זאת גובות "דמי ניהול" של כמה מאות שקלים לכל ביקור עתידי במקרה של בעיה. במילים אחרות, גם אם קיבלתם אחריות, יש לוודא כי מדובר באחריות אמיתית. "בנוסף", אומר לוי, "מומלץ מאוד לוודא שהחברות פועלות לפי נהלי בקרת איכות קפדניים ולפי תקני מכון התקנים".

אפילו אם בחרתם לעבוד עם חומרי הבנייה המשובחים ביותר, או נצמדתם לתכנון קפדני ומדויק – בחירה של קבלן שיפוצים שאינו מתאים עלולה לעלות לכם בבריאות נפשית ובכסף רב.

מי שממש רוצה להיות בטוח יבחר בקבלן שאינו רק בעל ניסיון רב, אלא כזה הנוהג גם להשתתף בהשתלמויות מקצועיות ומאמץ שיטות עבודה חדשות.

פורסם במגזין עד גג של האגודה לתרבות הדיור
חזרה לשער מדור ועד הבית

חותמים על חוזה

בחוזה מול קבלן השיפוצים חשוב מאוד להגדיר בדיוק מהי מהות העבודה ומה היא כוללת – החל מהריסת הקירות וכלה בפינוי הפסולת שהצטברה במהלך העבודה. אם אתם שומעים את המשפט הנפוץ (נפוץ מדי) "נגיע לגשר ואז נחצה אותו" – חפשו מישהו אחר. כדי למנוע בעיות לא צפויות בעתיד, חשוב ליצור הבהרה מראש של כל שלב ושלב של העבודה.

את כל העניינים המורכבים הללו יש להעלות על הכתב במסגרת חוזה ההתקשרות. בשלב זה, יש לבדוק האם לקבלן השיפוצים יש ביטוח צד ג'.

 אל תתביישו לבקש לראות במו עיניכם את הפוליסה. אם מישהו ישבור רגל או יד תוך כדי טיפוס במדרגות במהלך השיפוץ – יהיה לכם הרבה פחות נעים. חשיבותו של חוזה ההתקשרות אינה פחותה מכתב האחריות שיצורף אליו. בררו את כל הפרטים הללו בשלב המוקדם ביותר של המשא ומתן. עכשיו מתחילה הדרך הארוכה (פחות או יותר) ללובי החלומי שעליו חלמתם

 

 

 

אודות & תודות | כתוב לנו | פרסם באתר | הרשמה למבצעים | לקניית המדריך לרכישת דירה |